Overzicht borgterrein

Vogelperspectief Borgterrein links-voor Klerkenhuis Metselwerk achterzijde Metselgeschiedenis Steneninzet Verankering Hovenier hangt collega op Hovenier Borggracht Vogelperspectief

 Fotografie Anton Tiktak

**UPDATE NIEUWE MAATREGELEN COVID-19**

De Allersmaborg is gesloten voor alle activiteiten tot in ieder geval stap 3 (voorlopig beslismoment op 1 juni 2021).

**EINDE UPDATE**

Overzicht borgterrein

Het terrein van de Allersmaborg bestaat uit een boomgaard en natuurlijk de borg zelf, omgeven door een prachtige Engelse slingertuin en een slotgracht. Rondom is het terrein voorzien van wandelpaden.

Staatbosbeheer kocht in 1975 borg en borgterrein van de gemeente Ezinge en heeft het gebied buiten de slotgracht in beheer.

In 2005 heeft de Rijksuniversiteit Groningen het gedeelte vanaf de ophaalbrug in erfpacht genomen en grondig gerestaureerd. Sindsdien houdt ze de Allersmaborg in stand als monument van cultuur-historisch belang en als representatieve locatie. 

De Allersmaborg is niet alleen bedoeld voor gasten van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook andere gasten, zowel zakelijk als particulier, zijn welkom. U draagt met uw bezoeken bij aan het behoud van de borg voor de toekomst. 

De universiteit heeft haar cateraar Beijk gevraagd de borg te exploiteren en de culinaire verzorging van gasten op zich te nemen. Bewoner-beheerders Juus en Olaf Hoge zijn de schakel tussen gasten, omgeving, Staatsbosbeheer, RUG en andere betrokkenen. 

9 november 2018